campinginromania

campinginromania

Camping Eldorado – Gilau, Cluj

Camping Eldorado este situat la poalele muntilor Gilau, de-a lungul drumului national 1 in apropierea satului Gilau.

Cu o suprafata impunatoare de 3.2 hectare, in care dispune de suprafete mari de campare, casute, locuri de joaca si chiar piscine, acest camping este unul de top din concediul nostru din acest an.

A fost a doua oprire si al doilea camping in care am poposit in acest concediu si a meritat din plin.

Dotarea este una de top, campingul are ca beneficii racordarea la curent, la apa, toalete, dusuri cu apa calda, sala cu masini de spalat rufe, sala cu chiuvete pentru vesela, piscina interioara doar pentru clientii campingului.

Chiar la intrare au un mic restaurant cu preturi decente, lucru care lipseste in marea majoritatea campingurilor. Costurile sunt accesibile noi am dat parca 72 de lei, 2 adulti, 2 copii si curent. Partea frumoasa si de care nu stiam este ca ofereau a treia zi de campare gratuita, se platea doar curentul 12 lei daca imi aduc bine aminte.

Obiective turistice:

  • Muntii Gilau, Vladeasa si Trascau, defileele (Turzii, Turului, Stanciului, Ariesului), abrupturile si pesterile lor (Varfurasul).
  • Cheile Turzii formate in urma erodarii calcarelor din componenta Culmii Petridului de catre raul Hasdate, pe o lungime de 2 km. Cheile Turzii s-au impus prin maretia peisajului si complexitatea faunei si florei.
  • Statiunea Turda Bai Se afla intr-o zona inconjurata de paduri, la o altitudine de 360 m. Baile datand din vremea romanilor au fost mentionate inca din Evul Mediu si pana la sfarsitul secolului al XVII-lea sub numele de „Ocnele de sare de la Turda”.
  • Masivul Vladeasa format din doua ramuri ce coboara spre nord si sunt separate de raul Dragan. Masivul este vizitat de multi turisti datorita numeroaselor sale trasee accesibile.
    Rezervatia naturala Cheile Turzii creata in anul 1938, reprezinta unul dintre cele mai importante monumente ale naturii din judetul Cluj. Diversitatea formelor de relief ofera conditiile necesare unei flore si faune.
  • Rezervatia Lacul Stiucii reprezinta un lac natural cu apa dulce si limpede format in urma unui proces de dizolvare pe sare. Vegetatia asigura conditiile necesare dezvoltarii unei flore si faune bogate, oferind totodata un loc de popas pasarilor migratoare de balta.

Postari din aceeasi categorie